Återvinning & recycling

Vid en flytt eller avveckling blir det ofta kvar stora mängder inventarier, skräp och bråte som ska säljas, skänkas eller källsorteras. Samma problem uppstår om du ska göra om kontoret, exempelvis skala om från rum i korridor till aktivitetsbaserat landskap eller krympa ner verksamheten. Kanske har du möbler, vitvaror, belysning, elektronik, förbrukningsartiklar, byggmaterial eller annat avfall som ska återvinnas? Även farligt avfall eller konfidentiell information som måste destrueras på ett säkert sätt?

Vi har stor erfarenhet av återvinning, bortforsling och miljöarbete. Det som går att sälja kan stärka din ekonomi, annat kan skänkas bort och förhoppningsvis blir det nästan inget kvar som behöver källsorteras. Möbler och mycket annat tas tacksamt emot av välgörenhetsorganisationer, som är beroende av gåvor för att kunna göra världen bättre.

Analys och besiktning

Vid större åtgärder kan vi ta fram en åtgärdsplan, utifrån verksamhetens behov och förutsättningar. Då går vi tillsammans igenom allt som ni inte längre behöver – omfattningen, mängd inventarier, eventuella andrahandsvärden, vad som kan återanvändas och vad som måste transporteras till återvinningsstation. I åtgärdsplanen framgår även kostnader och besparingar, tidsplan och en preliminär beräkning av miljöeffekterna.

Sedan gör vi enligt planen och efteråt kan vi lämna en miljörapport – där du får en tydlig redovisning av åtgärdens energiförbrukning och CO²-utsläpp. Den kan du sedan använda till er miljöredovisning.

Vill du att vi kontaktar dig?

  • Lämna gärna ett meddelande så kontaktar vi dig snarast.

  • Vi värnar om din integritet. De uppgifter du lämnar här använder vi endast för att hantera det här ärendet. Läs mer i vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.